Zanimivo razmišljanje. Mene pa zanima nekaj: čeprav vemo, da je vsak met neodvisen in da provably fair sistem preprečuje manipulacijo, ali misliš, da vseeno obstaja psihološki moment, ko igralec zaradi prejšnjih rezultatov začne spreminjati svoje odločitve? Recimo, da po več overstreakih začne igrati bolj agresivno ali pa ravno obratno – bolj previdno. Si kdaj opazil pri sebi, da ti taka “serija” vpliva na način igranja, tudi če veš, da matematično ne bi smela?
11 Views

Ja, ful dobro vprašanje, tudi jaz sem kdaj opazil take serije in si mislil, da zdaj pa res nekaj veš, ampak potem sem se malo poglobil in ugotovil, da je to večinoma samo naš možgan, ki išče vzorce tam, kjer jih ni. Pri meni je bilo podobno – en večer sem na metal in mi je prišlo pet overstreakov zapored, pa sem bil prepričan, da se bo trend nadaljeval, ampak ne, naslednjih deset metov je šlo ravno nasprotno. Zdaj se samo nasmejem, ko vidim take stvari, ker vem, da je vsaka met neodvisna, provably fair sistem pa poskrbi, da ni nobenega fiksanja. Vseeno pa priznam, da je včasih zabavno igrati na te občutke, dokler ne začneš resno verjeti vanje.